Korjauta peltikatto ja bitumikatto kestävästi ilman tulitöitä

15.6.2022 | Artikkelit

Kattovuotojen ennaltaehkäisy on tärkeä osa järkevää kiinteistönhuoltoa. Pelti- ja bitumikattojen vuodot ja vuotoriskeille alttiit kohdat kannattaakin laittaa kerralla kuntoon. Kestävä ja kustannustehokas vedeneristys toteutetaan ilman tulitöitä nestemäisten vedeneristeiden avulla. 

Tavallisimmin katto vuotaa pienistä yksityiskohdista: läpivientien kuluneista tiivisteistä, vanhojen kattoturvatuotteiden jättämistä rei’istä tai katemateriaalin haurastumisen seurauksena syntyneistä rei’istä. Koulutetut ja kokeneet asentajat tunnistavat vuoto- ja vuotoriskikohdat ja asentavat huolellisesti kiinteistön katolle sopivat vedeneristystuotteet.

Tiivis vedeneriste varmistaa katon vedenpitävyyden

Tiivistystä edellyttävät tyypillisesti peltikaton saumat sekä erilaisten läpivientien liitoskohdat sekä sadevesikourujen ja jalkarännien kiinnityskohdat. Nestemäisten vedeneristeiden käyttö pelti- ja bitumikattojen tiivistykseen ja vuotokohtien korjaamiseen varmistaa, että katto pitää vettä vuosia, jopa vuosikymmeniä. 

Nestemäinen vedeneriste muodostaa tiiviin ja yhtenäisen pinnan katon yksityiskohtien mukaisesti hankaliinkin paikkoihin. LA Kattohuollon ammattilaiset valitsevat aina kohteeseen ja asennushetkeen sopivat vedeneristystuotteet. Katon vuotokohdat voidaan tarvittaessa paikata nestemäisellä vedeneristeellä myös märälle alustalle ja sateessa.

Nestemäiset vedeneristeet tarjoavat katon korjauksessa monia etuja 

  • Kustannustehokas ja kestävä ratkaisu katon vesitiiveyden varmistamiseen
  • Täysin saumaton ja yhtenäinen pinta, ei vuotokohtia
  • Paloturvallinen haastavissakin kohteissa, koska tulitöitä ei tarvita

LA Kattohuollon palveluun kuuluu myös kuvallinen raportti tehdystä työstä. Näin esimerkiksi taloyhtiö voi tarvittaessa todentaa, miten katonkorjaus on tehty. Jos kiinteistössä on tarve muidenkin rakenteiden vedeneristykselle, työ voidaan tehdä katon vedeneristyksen korjauksen yhteydessä.

Asentajalta edellytetään ammattitaitoa 

Katon tiivistyksessä käytetään korkealaatuisia vedeneristeitä. KEMPEROL® 2K-PUR on hajuton ja liuotinvapaa vedeneristemassa, joka on suunniteltu mm. teknisesti haastavien kattorakenteiden vedeneristämiseen. Se soveltuu asennettavaksi erityisesti tilanteissa, joissa liuottimia ja vapautuvia höyryjä tulee välttää tai kun tulityötä ei haluta tai voida käyttää katon korjaamiseen.

Katon reiän paikkaus nestemäisellä Kemperol 2K -vedeneristeellä.

UV:n kestävä Kemperol® 2K-PUR tarttuu hyvin eri materiaaleihin ja säilyttää elastisuutensa. Lisäksi se on päällemaalattavissa. Kyseessä on pitkäikäinen vedeneriste, joka vaatii ammattilaisen asennuksen. Valmistaja Kemper Systems on kouluttanut ja valtuuttanut LA Kattohuollon työnjohtajat ja asentajat tuotteidensa käyttöön.

Lataa tästä Kemperol® 2K-PUR -vedeneristeen tarkemmat tuotetiedot.