Katon kuntotarkastus

Ammattilaisen tekemä katon kuntotarkastus antaa sinulle selkeän kuvan kattosi kunnosta. Ymmärrät millä huolto- ja korjaustoimenpiteillä voit pidentää kattosi elinkaarta ja säästää rahaa.

Omakotitalon katon kuntotarkastus

Katon kuntotarkastus kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen varsinaisia ongelmia. Hyvä käytäntö on tarkastaa katto aina vuosihuollon yhteydessä eli joka vuosi.

Jollei ongelmia ilmene, suosittelemme tämän lisäksi ammattilaisen tekemää perusteellista kuntotarkastusta noin viiden vuoden välein. Jos havaitset tai epäilet että katollasi on ongelma, tarkastus on syytä tehdä mahdollisimman pian. Siksi palvelemme sinua aina nopeasti.

Kun tiedät kattosi kunnon, voit varautua tuleviin huoltoihin ja korjauksiin. Näin ne voidaan tehdä suunnitelmallisesti ja kustannustehokkaasti.

Paras ratkaisu kattosi käyttöiän maksimoimiseksi on katon kunnon säännöllinen tarkastus ja huolto. Katon kuntotarkastuksen tekee aina LA Kattohuollon oma asiantuntija.

Maksuttomaan katon kuntotarkastukseen kuuluu:

 • Katon huolellinen tarkastus tarkistuslistan mukaisesti
  • Aluskatteen tarkistus, jos rakennuksen yläpohjaan on mahdollista mennä
  • Vesikatteen pinnan kunto
  • Vuotoriskille alttiit liitokset ja läpiviennit
  • Sadevesijärjestelmä
  • Pellitykset
  • Kattoturvatuotteet
 • Selostus tarkastuksen tuloksista (haluttaessa myös lyhyt kirjallinen raportti)
 • Arvio kattosi senhetkisestä käyttöiästä sekä suositus kattosi käyttöikää pidentävistä huoltotoimenpiteistä
 • Kirjallinen tarjous tarkastuksessa havaittujen ongelmien korjaamisesta

Tiilikaton kuntotarkastus

Tiilikaton kuntotarkastus sisältää mm. aluskatteen tarkastamisen mahdollisuuksien mukaan, tiilien kunnon arvioinnin ja läpivientien liitoskohtien tarkastelun. Tarkastamme myös kattoturvatuotteiden kunnon.

Peltikaton kuntotarkastus

Peltikaton kuntotarkastus sisältää mm. mahdollisen aluskatteen tarkastamisen mahdollisuuksien mukaan sekä pellitysten, kiinnitysten ja räystäskourujen tarkastuksen. Erityistä huomiota kiinnitämme talotekniikan läpivientien ja niiden kiinnitysten kuntoon. Räystäslistat, harjalistat, sisäjiirilistat ja muut liitoskohdat tarkastetaan aina huolellisesti. Arvioimme myös kattoturvatuotteiden kunnon.

Huopakaton kuntotarkastus

Huopakaton kuntotarkastus sisältää mm. huopakaton pinnan ja alusrakenteen kunnon arvioinnin sekä läpivientien kiinnityskohtien tarkistuksen. Lisäksi tarkastamme piippujen pellitykset, reunapellitykset sekä vedenpoistojärjestelmän ja kattoturvatuotteiden kunnon.

Lataa tiilikaton huolto-oppaanne maksutta!

Tilaa maksuton kuntotarkastus

 1. LA Kattohuollon oma asiantuntija tarkastaa kattosi kunnon paikan päällä.
 2. Saat heti suosituksen kattosi käyttöikää pidentävistä huoltotoimenpiteistä.
 3. Saat myös kirjallisen tarjouksen kokonaiskustannuksista, joilla kattosi saadaan kuntoon.

Tilaa maksuton kuntotarkastus