Katon vuotokorjaus

Taloyhtiön katon vuotokorjaus kuuluu kattohuollon ammattilaiselle. Pienetkin havaitut vuodot kannattaa korjauttaa heti, jotta ongelma saadaan nopeasti rajattua ja korjattua. Ammattitaitoinen huoltopäivystyksemme palvelee sinua ympäri vuoden kaikkialla Suomessa.

Ota yhteyttä alueesi edustajaan

Kattovuodon nopea korjaus on ensiarvoisen tärkeää

La-kattohuolto vuotopäivystys

Vesivahinkojen nopea korjaaminen on tärkeää, jotta talon rakenteille ja asukkaille aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa. Yllättävissä vesivahinkotilanteissa tarvitaan myös kokemuksen tuomaa ammattitaitoa: teemme kaikkemme ongelmien rajaamiseksi ja autamme ehkäisemään vastaavat ongelmat tulevaisuudessa.

Kattovuodot kannattaa korjata heti, ettei talon rakenteille aiheudu korjausta edellyttäviä kosteusvaurioita.

Kattojen vuotopäivystys

Kun katto vuotaa, apu on lähellä. LA Kattohuollon vuotopäivystys palvelee sinua vuoden jokaisena päivänä. Tulemme paikalle nopeasti ja teemme tarvittavat huolto- ja korjaustoimenpiteet ammattitaitoisesti ja kustannustehokkaasti.

Ehkäise yllättävät kattovuodot säännöllisillä tarkastuksilla

Tyypillisten vuotokohtien säännöllinen tarkastus ehkäisee ongelmia. Siksi tarkastamme vuotoriskille alttiit kohdat aina erityisellä huolella kattojen kuntotarkastusten ja huoltokäyntien yhteydessä. Jos tarkastuksia ei ole tehty säännöllisesti, taloyhtiön huollosta vastaavien kannattaa kiinnittää huomiota mahdollisiin ongelmakohtiin.

Tarkastamme ja korjaamme peltikatot, tiilikatot, bitumikatot ja PVC-katot. Korjaamme pelti- ja bitumikattoja myös nestemäisillä vedeneristeillä.

Peltikattojen tyypilliset vuotokohdat

Aikanaan peltikattoja rakennettiin jopa ilman aluskatetta. Varsinkin läpiviennit, auenneet tai ruostuneet saumat sekä joskus suoranaiset reiät katolla aiheuttavat vuotoja.

Oikea korjaustapa edellyttää vuodon ja sen aiheuttajan paikallistamista. Korjaamme kaiken tarvittavan, esimerkiksi läpiviennin puutteellisen pellityksen, auenneen tai ruostuneen sauman tai muun vahingoittuneen yksityiskohdan. Riskialttiita kohtia ovat:

 • Läpivientikohdat, joiden juuressa voi olla halkeamia tai puutteita
 • Pellitysten juuret sekä katteen ylösnousut, jos pellitykset ovat puutteelliset tai puuttuvat kokonaan
 • Puutteelliset, kovettuneet tai haurastuneet tiivisteet
 • Löystyneet tai ruostuneet saumat
 • Peltikatteen tai ruuvien ruostuminen
 • Reikä peltikatteessa
 • Lipat, jos reunapellin päät on jätetty tiivistämättä
 • Kattoikkunat ja kattoluukut

Tiilikattojen tyypilliset vuotokohdat

Tiilikate ei itsessään ole vesitiivis. Näin ollen vedeneristys on yhtä hyvä kuin tiilien alla olevan aluskatteen vedeneristys ja se tarkkuus, jolla yksityiskohtien tiivistäminen on tehty.

Jos tiilikatto vuotaa, yleensä on kyse puutteellisesta tai vahingoittuneesta aluskatteesta. Riskialttiita kohtia ovat:

 • Läpivientikohdat, joissa aluskatteen ylösnousut ovat puutteelliset tai puuttuvat kokonaan
 • Pellitysten juuret, joissa aluskatteen ylösnousut ovat puutteelliset tai puuttuvat kokonaan
 • Aluskatteen reiät, joista vesi pääsee läpi
 • Pahvialuskatteeseen muodostuneet kuprut tai pussit, jotka ajan kanssa alkavat vuotaa
 • Aluskatteen vaakasaumat, joissa limitys ei ole riittävä
 • Terassien kohdat, jos reunapellin päät on jätetty tiivistämättä
 • Kattoikkunat

Bitumikattojen tyypilliset vuotokohdat

Bitumi- eli huopakate vaurioituu, jos sammal tai jäkälä saa kasvaa katolla liian pitkään. Vuotoja voivat aiheuttaa myös katon yksityiskohtien puutteelliset tiivistykset, esim. savupiipun juuren niukka tiivistäminen.

Hallitsemme sekä huopakattojen vuotopaikkaukset että laajemmat korjaukset, tulityöt mukaan lukien. Nämäkin korjaustyöt voidaan tehdä myös talvella.

PVC-kattojen tyypilliset vuotokohdat

Myös PVC-katteiden huoltaminen ja korjaaminen onnistuu nopeassakin aikataulussa tehokkaasti ympäri vuoden. PVC-katon hitsaus tehdään kuumailmapuhaltimella. PVC-katon korjaus vaatii aina ammattilaisen huolellista ja tarkkaa työtä. Meiltä se onnistuu. Käytämme Euroopan johtavien PVC-valmistajien tuotteita (esim. Protan).

Kysy minulta lisää!

Judit Juujärvi, LA Kattohuolto Oy

Judit Juujärvi

010 322 0240