Etusivu » Kattopalvelut » Katon huolto » Lumenpudotus katolta

Lumen pudotus katolta

Hoidamme lumenpudotukset nopeasti, turvallisesti ja edullisesti.

LA Kattohuolto on vuosien varrella pudottanut lumia mm. omakotitalojen, rivi- ja kerrostalojen, liikehuoneistojen, hallien ja teollisuusrakennusten katoilta.

Milloin lumen pudotus katolta on aiheellista?

Yleensä katoilla oleva lumi ei aiheuta haittaa tai riskiä, jos kattoturvatuotteet ovat kunnossa. Näin ollen myöskään mitään toimenpiteitä ei tarvita.

Esimerkiksi normaali omakotitalon harjakatto oikein suunniteltuna, rakennettuna ja lumiesteillä varustettuna kestää kyllä vaikka useammankin metrin lumikerroksen ilman ongelmia.

Seuraavissa tilanteissa lumenpudotus katolta on kuitenkin perusteltua:

  • katolla on erikoiskohtia, joihin lumi kerääntyy poikkeuksellisen paksuiksi kerroksiksi (sisäjiirit, porrastuskohdat jne.),
  • on olemassa riski, että lumi pääsee putoamaan katolta lumiesteistä huolimatta (kaupunkiolosuhteet, etenkin jyrkät katot ja peltikatot),
  • lumiesteet ovat puutteelliset,
  • sulamisvesi aiheuttaa jääpuikkoja, jotka aiheuttavat vaaratilanteita pudotessaan,
  • poikkeuksellisen suuret loivat kattopinnat (esim. hallit, teollisuusrakennukset jne.).

Kattolumityöt vaativat aina erityistä tarkkaavaisuutta. Tutustumme aina ennen työhön ryhtymistä tarkoin kohteeseen, ympäristöön ja kattomateriaaliin. Hoidamme lumenpudotustyöt ammattitaidolla ja joustavasti, aina hellävaraisesti käsityönä.

Kattolumityöt vaativat ammattitaitoa

Kun lumityöt tekee ammattilainen, ovat myös turvavälineet asianmukaisia ja työ etenee turvallisesti ja tehokkaasti. Kokematon lumenpudottaja aiheuttaa helposti vahinkoa kolaamalla liian syvältä tai rikkomalla jäätä varomattomasti. Tämän seurauksena katteen pinta rikkoutuu ja aiheuttaa vuotoriskin.

Me hoidamme lumenpudotukset turvallisesti kattomateriaalista riippumatta.

Jääpuikkojen poisto

Lumitöiden lisäksi poistamme myös jääpuikot. Räystäällä pinnistelevät jääpuikot voivat pudotessaan aiheuttaa ikäviä ja vaarallisia materiaali- ja henkilövahinkoja, siksi niiden poistaminen on aiheellista. Höyryttämällä hoidamme myös jääpatjan poiston ja avaamme jäätyneet syöksytorvet.

Lumityöt tehdään turvallisesti

Ammattilaisina käytämme asianmukaisia työ- ja turvavälineitä: suojakypärä, suojalasit ja turvavaljaat ovat käytössämme kattolumitöissä.

Myös hyvä tiedottaminen kuuluu asiaan: vilkkaasti liikennöidyssä ympäristössä on tärkeää ilmoittaa kattotöistä selkein merkein. Merkitsemme alueen ja rajaamme kulkua asianmukaisesti.

Jos alla on jalkakäytävä, rajaamme työalueemme turvallisen matkan päähän käytävistä. Varsinaisten lumenpudottajien lisäksi alhaalla työskentelee yleensä yksi henkilö varmistamassa sujuvan työnteon sekä turvallisen liikkumisen.

Lumenpudotukset edullisesti – kysy hinta meiltä!

LA Kattohuolto Oy toteuttaa kattolumityöt järkevään hintaan.

Lumenpudotus ja sen hinta määrittyy mm. neliömäärän ja lumimäärän mukaan. Kun otat meihin yhteyttä, pääsemme kartoittamaan tilanteen ja antamaan sitovan tarjouksen, joko tuntihintana tai urakkamallilla toteutettuna.

Ota yhteyttä ja kerro kohteestasi, annamme mielellämme lisätietoa hinnoittelustamme, aikatauluistamme ja toteutustavoistamme. Lumenpudotus katolta – meiltä löydät tekijät.

Kysy siis lumenpudotuksen hinta meiltä! Soita 010 322 0240 tai täytä alta löytyvä yhteydenottolomake niin otamme sinuun yhteyttä.

Jätä yhteyden­otto­pyyntö

Lähetä meille yhteydenotto alla olevalla lomakkeella, niin olemme teihin mahdollisimman nopeasti yhteydessä!

  • Käytämme antamiasi henkilötietoja palvellaksemme sinua mahdollisimman hyvin ja pitääksemme yhteyttä sinuun. Voit lukea lisää tietosuojaselosteestamme.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.


LA Kattohuolto
on osa Nordic Waterproofing Groupia, joka on yksi Euroopan johtavista vedeneristystuotteiden ja -palveluiden toimittajista.

Uusimaa | Päijät-Häme |  Varsinais-Suomi |  Etelä-Karjala |  Pirkanmaa |  Pohjanmaa |  Keski-Suomi |  Satakunta |  Pohjois-Savo |  Pohjois-Pohjanmaa