Kuopiolaisen rivitaloyhtiön kattohuolto ylitti odotukset

27.4.2022 | Kokemuksia, Referenssit

“Kympin arvoinen suoritus”, As Oy Kuopion Maunolanpuiston hallituksen puheenjohtaja Kosti Korhonen kuvailee taloyhtiön tiilikattojen pesua ja pinnoitusta. Erityistä kiitosta saa LA Kattohuollon palvelualttius, mutta tyytyväisyyteen on muitakin syitä.

Maunolanpuiston taloyhtiöön kuuluu kolme rivitaloa huoltorakennuksineen. Asuntoja on yhteensä 21. Rakennusten tiilikatot olivat pesun ja pinnoituksen tarpeessa, sillä katoille oli 32 vuodessa kertynyt sammalta ja muuta kasvustoa. Katon väri oli haalistunut ja se oli paikatun näköinen, sillä tiiliä oli tarpeen mukaan vaihdettu uusiin. Niinpä taloyhtiö päätti kilpailuttaa kattojen pesu- ja pinnoitustyön.

Selkeä tarjous ja luotettavuus ratkaisivat tekijän

Kattojen toimivuus ja ulkonäkö ovat kiinteistöjen kunnolle ja asukkaille tärkeitä asioita. Aikanaan itsekin kiinteistöalalla toiminut Kosti Korhonen kertoo, että tarjous pyydettiin neljältä kattojen pesu- ja pinnoitustöitä tekevältä yritykseltä: 

– LA Kattohuolto erottui joukosta selkeällä tarjouksella, jossa kuvattiin tarkasti mitä palveluun kuuluu.

Isännöitsijä Ilja Knuutinen kiittelee LA Kattohuollon palvelualttiutta, joka kävi ilmi jo tarjouksen tekovaiheessa. Myös hyvät referenssit pesu- ja pinnoitustöiden tekemisestä vaikuttivat yhtiökokouksessa tehtyyn valintaan. LA Kattohuollon tarjous ei ollut halvin, mutta ei myöskään kallein. 

Huolellinen tiilikattojen pesu, pinnoitus ja vähän muutakin

LA Kattohuollon palveluun kuului kattojen tarkastus ennen tarjouksen tekemistä. Työ tehtiin elokuussa 2021 ja se eteni sujuvasti sään sallimissa puitteissa. Tiilikaton pinnoituksella on 5 vuoden takuu. 

– Suosittelen heti, sillä työ onnistui yli odotusten. Uusi pinnoitus on kestävä: katolta pudonnut lumi ja jää eivät keränneet väriä mukaansa. Taloyhtiön väki kiitteli työn jälkeä ja reippaita tekijöitä. Pyynnöstä he pesivät myös pyykinkuivaustelineiden laatat painepesurilla, Kosti Korhonen hymyilee. 

Asukkaat pidettiin ajan tasalla työn alkamisesta ja etenemisestä. Pihoille tuotiin tarvittavat suojaukset, minkä jälkeen sammal, levä ja jäkälä poistettiin korkeapainepesulla. Rikkinäiset kattotiilet vaihdettiin ja räystäskourut tyhjennettiin pesun jälkeen. Seuraavaksi katolle levitettiin kasvustontorjunta-aine.

Taloyhtiön tiilikatot pinnoitettiin pinnoiteaineella kahteen kertaan. Samassa yhteydessä pinnoitettiin trukkilavallinen varatiiliä. Työn jälkeen tehtiin loppusiivous ja jätteet kuljetettiin pois.