Taloyhtiön tiilikaton pesu ja pinnoitus

Vuosien mittaan tiilikaton pintaan kerääntyy kasvustoa, kuten sammalta, levää ja jäkälää. Kasvusto kannattaa poistaa ajoissa ja oikein, jotta tiilien pinta pysyy hyvänä. Näin katon käyttöikää lisäävää tiilien pinnoitusta voidaan lykätä myöhemmäksi.

Pyydä tarjous pinnoituksesta

Jos sammal on kasvanut tiilien pinnalla liian pitkään, tiilien pinta haurastuu eikä pelkkä puhdistus ja sammaleentorjunta enää riitä. Tässä tapauksessa on aika pinnoittaa katto.

Tiilikaton puhdistus ja sammalentorjunta

Uusissa tiilissä on usein tiiltä suojaava pinnoiteaine. Sitä ei ole syytä vahingoittaa esimerkiksi painepesurilla. On tärkeää, että katto puhdistetaan sammalesta ja liasta oikeilla menetelmillä vaurioittamatta tiilikaton pintaa. Tiilikaton puhdistus ja torjunta-ainekäsittely on yleensä paras vaihtoehto 5–20 vuotta vanhoille katoille.

Me puhdistamme katon ensin mekaanisesti tiili tiileltä, ilman että katon pinta kärsii.

Poistamme suurimman osan kasvustosta ja ruiskutamme katolle sammalentorjunta-aineen. Torjunta-aine imeytyy katolle ja tuhoaa kaiken sen kasvuston, mikä esikäsittelyssä ei vielä lähtenyt pois. Lopputuloksena katon väri kirkastuu ja tiilien kuluminen hidastuu.

Kun levä, jäkälä ja sammalten juuret kuolevat, ne huuhtoutuvat ennen pitkää sateiden ja lumien mukana katolta pois. Tästä annamme myös kirjallisen takuun. Huollon yhteydessä suoritamme myös loppusiivouksen, tyhjennämme räystäskourut sekä vaihdamme rikkinäiset kattotiilet ehjiin. Käsittelyn vaikutus pitenee, kun katolta käydään poistamassa irtoroskat vuosittain.

Olemme puhdistaneet tällä menetelmällä jo yli 5 000 tiilikattoa. Kysy referenssejä omalta alueeltasi!

Tiilikaton pinnoitus

Jos tiilikaton sammalentorjunta on jätetty liian myöhäiseksi, katto on pesty liian kovalla paineella tai tiilet alkavat iän myötä olla pinnan osalta huonokuntoisia, on aika pinnoittaa katto. Katon alkuperäinen väri on tällöin muuttunut ja sammal tarttuu tehokkaasti huokoiseen tiilen pintaan.

Katon käyttöiän pidentämiseksi suosittelemme värillistä tiilikaton pinnoittamista, jota kutsutaan myös tiilikaton maalaukseksi. Mikäli tiilet ovat rakenteellisesti hyvässä kunnossa, pinnoituksella katon käyttöikää voidaan pidentää merkittävästi – jopa 15–20 vuotta – ja siirtää kallista kattoremonttia eteenpäin. Pinnoitustyön jälkeen tiilikatto on teknisesti lähes uuden veroinen!

Ennen maalausta tiilikatto pestään huolellisesti korkeapainepesurilla. Tässä yhteydessä painepesuria voidaan käyttää, koska tiili pinnoitetaan uudelleen eikä vanhan pinnan irtoamisesta ole haittaa. Katon pesun jälkeen pinta käsitellään torjunta-aineella, jotta pinnoitteen alle ei varmasti jää mitään elävää kasvustoa. Lopuksi katto pinnoitetaan kahteen kertaan erittäin laadukkaalla ja sopivan värisellä pinnoiteaineella.

Työhön kuuluvat myös räystäskourujen tyhjennys, rikkinäisten kattotiilien vaihto ehjiin, ympäristössä tarvittavat suojaamiset sekä loppusiivous. Katon maalauksen jälkeen on tärkeää, että katolta poistetaan irtoroskat vuosittain.

Pesemme ja maalaamme myös taloyhtiöiden peltikatot – Lue lisää

Kysy minulta lisää!

Judit Juujärvi, LA Kattohuolto Oy

Judit Juujärvi

010 322 0240

Pyydä tarjous peltikaton pesusta ja maalauksesta / tiilikaton pesusta ja pinnoituksesta / sadevesijärjestelmästä / kattoturvatuotteista Soita 010 322 0240 tai täytä alla oleva lomake