Etusivu » Kattopalvelut » Katon pinnoitus » Tiilikaton pesu ja pinnoitus

Tiilikaton pesu ja pinnoitus

Tiili on kestävä, perinteinen ja kaunis kattomateriaali. Noin puolet uusistakin omakotitaloista katetaan tiilikatteella. Vuosien varrella tiilikaton pintaan alkaa kuitenkin kerääntyä monenlaista kasvustoa, kuten sammalta, levää ja jäkälää.

Tiilikaton maalaus ja huolto piristävät talon ilmettä

Tiili on kestävä, perinteinen ja kaunis kattomateriaali. Noin puolet uusistakin omakotitaloista katetaan tiilikatteella. Vuosien varrella tiilikaton pintaan alkaa kuitenkin kerääntyä monenlaista kasvustoa, kuten sammalta, levää ja jäkälää. Kun kasvusto poistetaan ajoissa oikeilla toimenpiteillä, katon käyttöikä kasvaa eikä kattoa tarvitse pinnoittaa liian aikaisin.

Joskus kuitenkin tiilen pinta on kulunut jo niin paljon, etteivät pelkkä tiilikaton pesu tai puhdistus enää riitä. Pesun lisäksi voidaan tehdä tiilikaton pinnoitus eli tiilikaton maalaus, joka lykkää kattoremonttia mukavasti tuonnemmaksi. Tiilikaton pinnoitus on edullinen tapa pitää katto kunnossa ja kestävänä tuiverrusta, kosteutta ja paahdetta sekä UV-säteilyä vastaan.

Keräsimme tähän tietoa katon pinnoitusten toteutuksesta ja muista kevyemmistä huoltovaihtoehdoista. Kerromme mielellämme lisää ja kartoitamme kattosi tilanteen ja sille parhaimman ratkaisun. Ota yhteyttä!

Lue myös peltikaton pesusta ja maalauksesta.

Tiilikaton puhdistus ja torjuntakäsittely ilman painepesua – edullinen ja turvallinen vaihtoehto

Uusissa tiilissä on usein tiiltä suojaava pinnoiteaine, jota ei ole syytä vahingoittaa esimerkiksi painepesurilla. Huoltotoimenpiteitä ei kannata ylimitoittaa: jos pinnoitukselle ei vielä ole tarvetta, on tärkeää, että katto puhdistetaan oikeilla menetelmillä vaurioittamatta tiilikaton pintaa. Me puhdistamme katon esikäsittelyssä mekaanisesti tiili tiileltä, ilman että katon pinta kärsii.

Kun katto on silmämääräisesti puhdas, ruiskutamme katolle sammalentorjunta-aineen. Torjunta-aine imeytyy katolle ja tuhoaa kaiken kasvuston, mikä esikäsittelyssä ei vielä lähtenyt pois. Lopputulos: toimenpiteen myötä katon väri kirkastuu ja tiilen kuluminen hidastuu. Tiilikaton puhdistus ja torjunta-ainekäsittely ovat yleensä paras vaihtoehto 5–20 vuotta vanhoille katoille.

Kun levä, jäkälä ja sammalen juuri kuolevat, ne huuhtoutuvat ennen pitkää sateiden ja lumien mukana katolta pois. Tästä annamme myös kirjallisen takuun! Olemme suorittaneet tällä menetelmällä jo yli 5 000 kattopesua. Varmasti teidänkin naapurustossanne on jokin katto, jonka olemme huoltaneet. Kysy rohkeasti referenssejä!

Huollon yhteydessä suoritamme myös loppusiivouksen, tyhjennämme räystäskourut sekä vaihdamme rikkinäiset kattotiilet ehjiin. Käsittelyn vaikutus pitenee, kun katolta käydään poistamassa irtoroskat vuosittain. Voit kysyä myös meidän edullista vuosihuoltosopimustamme.

Värillinen pinnoitus eli tiilikaton maalaus

Joskus tiilikaton sammalentorjunta on jätetty liian myöhäiseksi, katto on pesty liian kovalla paineella tai tiilet alkavat iän myötä olla pinnan osalta huonokuntoisia. Väri on muuttunut, ja sammal tarttuu tehokkaasti rakeiseen pintaan. Tällöin pelkkä kasvuston poistaminen ja torjunta eivät välttämättä riitä. Tällaisessa tapauksessa suosittelemme värillistä tiilikaton pinnoittamista, jota kutsutaan myös tiilikaton maalaukseksi. Mikäli tiilet ovat rakenteellisesti hyvässä kunnossa, tämän käsittelyn avulla katon käyttöikää voidaan pidentää merkittävästi (jopa 15–20 vuotta) ja siirtää kallista kattoremonttia eteenpäin tulevaisuuteen. Pinnoitustyön lopputulos on kuin uusi tiili!

Ensin tiilikaton pesu tehdään huolellisesti korkeapainepesurilla. Tällä kertaa painepesuria voidaan käyttää, koska tiili pinnoitetaan uudelleen eikä vanhan pinnan irtoamisesta ole haittaa. Katon pesun jälkeen pinta käsitellään torjunta-aineella, jotta pinnoitteen alle ei varmasti jää mitään elävää kasvustoa. Katto pinnoitetaan kahteen kertaan erittäin laadukkaalla pinnoiteaineella.

Työhön kuuluvat myös räystäskourujen tyhjennys, rikkinäisten kattotiilien vaihto ehjiin, tarvittavat suojaamiset sekä loppusiivous. Katon maalauksen jälkeen on tärkeää, että katolta poistetaan irtoroskat vuosittain.

Parhaat ratkaisut jokaiselle katolle

Kokenut kattoasiantuntijamme osaa kertoa, kannattaako katto pinnoittaa vai riittääkö pelkkä puhdistus ja käsittely. Jos olemme sitä mieltä, että kattoremontti on oikea vaihtoehto, kerromme toki senkin teille. Varsinaiset kattoremonttialan yritykset pyrkivät yleensä vaihdattamaan koko katon kerralla – me sen sijaan pyrimme mahdollisimman asiakasystävälliseen ja kustannustehokkaaseen ratkaisuun. Aina kaikkea ei tarvitse laittaa uusiksi, vaan usein toimenpiteeksi riittää hyvä kattohuolto, kuten esimerkiksi tiilikaton pinnoitus.

Erikoisalana katon kasvuston poisto

LA Kattohuolto Oy on erikoistunut kaikenlaisten kattotyyppien puhdistukseen ja huoltoon. Teemme vuosittain lukemattomia tiilikattojen pesuja, tiilikattojen maalauksia, pinnoituksia, puhdistuksia ja vuosihuoltoja niin taloyhtiöiden kuin omakotitalojen katoilla koko Suomen alueella. Puhdistamme katot kasvustosta ja roskasta sekä teemme muut tarvittavat toimenpiteet kohteen mukaan.

Katon vuosihuoltosopimus varmistaa säännöllisyyden

Kokemuksemme mukaan katon vuosihuolto saattaa olla sellainen, että se usein unohtuu muissa kiireissä. Vuosihuoltosopimus takaa, että katto tarkastetaan ja huolletaan säännöllisesti vuosittain. Kun solmit kanssamme vuosihuoltosopimuksen, varmistat tiilikattosi kestävyyden jatkossakin. Teemme tiilikattojen vuosihuoltosopimuksia kaikkien asiakkaidemme, myös yksityisten, kanssa.

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

LA Kattohuolto Oy toimii koko Suomen alueella, joten aina kannattaa tiedustella edullisia hintojamme. Laajaan toimialueeseemme kuuluvat muun muassa Helsinki, Jyväskylä, Tampere, Joensuu, Kuopio ja Turku. Tiedämme kaiken tiilikatoista ja niiden huolloista, joten tilatessasi työn meiltä voit olla varma toteutuksen laadukkuudesta. Kysy katon maalauksista ja huolloista alan kokeneelta ammattilaiselta!

Tarvetta tiilikaton pesulle tai pinnoitukselle? Ota meihin yhteyttä!

Toimimme myös Ruotsissa

Nordic Takvård aloitti toimintansa Ruotsissa lokakuussa 2018. Keväällä 2019 toiminta käynnistyy kolmella paikkakunnalla: Karlstad, Skaraborg ja Tukholma. Nordic Takvård kuuluu myös Nordic Waterproofing -konserniin, ja toiminta käynnistetään yhteistyössä LA Kattohuollon kanssa. Palveluvalikoima on hyvin vastaava kuin Suomessa.

Lue lisää: www.nordictakvard.se.

Uusimaa | Päijät-Häme |  Varsinais-Suomi |  Etelä-Karjala |  Pirkanmaa |  Pohjanmaa |  Keski-Suomi |  Satakunta |  Pohjois-Savo |  Pohjois-Pohjanmaa


LA Kattohuolto
on osa Nordic Waterproofing Groupia, joka on yksi Euroopan johtavista vedeneristystuotteiden ja -palveluiden toimittajista.